POKS: Neki poslodavci smanjili naknade trudnicama i porodiljama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2021, 11:49

POKS: Neki poslodavci smanjili naknade trudnicama i porodiljama

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorio je danas da su naknade zarade trudnicama i porodiljama smanjene, jer su poslodavci koristili mere za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Umesto povećanja naknade za trudnice i porodilje radi pospešivanja rasta nataliteta, njima se primanja ponovno umanjuju. Odlaganje plaćanja poreza i doprinosa koje je država dozvolila poslodavcima, nikako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne treba da znači da zaposlene trudnice i porodilje postanu kolataralna šteta donetih mera za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije, ocenio je predsednik POKS Žika Gojković.

Sama činjenica da Srbija zbog negativnog priraštaja godišnje izgubi više od 30.000 stanovnika je argument da one imaju poseban status u društvu a ne da im se prava uskraćuju, dodao je Gojković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.