PIRAMIDA U GIZI POSLUŽILA KAO VIDEO-BIM: Egipćani poslali poruku svetu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIRAMIDA U GIZI POSLUŽILA KAO VIDEO-BIM: Egipćani poslali poruku svetu (VIDEO)

Svetska zdravstvena organizacija pohvalila je reakciju Egipta na pandemiju ocenivši mere "jakim i prilagođenima situaciji".

Slavna Keopsova piramida u ponedeljak uveče poslužila je kao projekcijski video zid na kojem su bile ispisane poruke jedinstva i solidarnosti sa onima koji se širom sveta bore protiv korona virusa.

"Čuvajte se i ostanite kod kuće" i "Hvala vam što vodite računa o našoj bezbednosti", blještavi su natpisi koji su u ponedeljak prikazani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u plavim i zelenim bojama na crvenoj pozadini impozantne Velike piramide u Gizi.

U Egiptu je dosad registrovano 656 slučajeva zaraze korona virusom i 41 smrtni slučaj, a 150 ljudi se oporavilo.

Pred malim brojem pozvanih novinara, ministar turizma i starina Kaled el Enani inicijativu je nazvao "porukom upućenom celome svetu".

- Turistička grana jedna je od najugroženijih u Egiptu, ali naš je prioritet zdravstvo - rekao je.

Visoki zvaničnik ministarstva Mostafa al-Vaziri zahvalio je "svom medicinskom osoblju koje radi na tome da ostanemo bezbedni i zdravi".

Enani je kazao da su se egipatske vlasti pobrinule za dezinfekciju svih hotela, turističkih brodova, arheoloških nalazišta i muzeja kako bi bili bezbedni za turiste nakon završetka pandemije.

Uvedene su i stroge mere držanja razmaka među stanovništvom da bi se smanjio rizik od zaraze među 100 miliona žitelja te zemlje.

Turističke atrakcije, verska zdanja i škole zatvorene su do 15. aprila, a avio saobraćaj je obustavljen.

"STAY HOME."

Pyramids in Egypt were lit up Monday night to show support for health workers battling the #coronavirus outbreak.

The country has reported at least 40 deaths and 600 cases pic.twitter.com/PmU5LrDSuA

— Shakthi Vadakkepat (@v_shakthi) March 31, 2020

Vlasti su proglasile policijski čas tokom noći, a prekršioce očekuju novčane kazne, čak i zatvor.

U ponedeljak je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su stotine uhapšene zbog kršenja odredbi o policijskom času.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VIDEO: Poruke na Keopsovoj piramidi "Ostanite kod kuće"

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020

Slavna Keopsova piramida u ponedeljak uveče poslužila je kao video zid na kojem su bile ispisane poruke borbe protiv korona virusa..."Čuvajte se i ostanite kod kuće" i "Hvala vam što vodite računa o našoj bezbednosti", blještavi su natpisi koji su u ponedeljak prikazani u plavim i zelenim bojama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.