Otkazani belopalanački Dani banice

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 12:57

Otkazani belopalanački "Dani banice"

Ovogodišnje izdanje gastronomske manifestacije "Dani banice“ po kojoj je Bela Palanka postala poznata, kako su saopštili organizatori, otkazano je usled aktuelne situacije sa epidemijom virusa korona.

Nepovoljna epidemiološka situacija utiče i na otkazivanje mnogih kulturnih, muzičkih i sportskih događanja, a jedna od najposećenijih na jugu Srbije posvećenatradicionalnom južnjačkom jelu od testa - banici, ove godine neće biti održana.

Jubilarno 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izdanje koje je bilo planirano za avgust, kako kažu u Turističkoj organizaciji Bele Palanke, odložiće se za narednu godinu.

Nakon 15 godina uživanja u čarobnim ukusima banica, druženja, dobrog provoda, ali i rasta i razvoja same manifestacije, sa žaljenjem vas obaveštavamo da jedna od najvećih gastro manifestacija u našoj zemlji neće biti održana. Organizacioni odbor manifestacije odlučio se na ovaj potez želeći da pokaže odgovornost rukovodeći se preporukama nadležnih i uzimajući u obzir novonastalu situaciju prouzrokovanu korona virusom - saopštavaju organizatori.

Iz Turističke organizacije poručuju da će nagomilanu motivaciju, energiju i entuzijazam iskoristiti da se 2021. godine manifestacija organizuje, kažu, nikad lepša i veća.

Podsetimo, prošlogodišnju manifestaciju tokom 3 dana posetilo je oko 35.000 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.