Oslikan još jedan mural sa likom niškog hirurga Lazića

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2020, 08:33

Oslikan još jedan mural sa likom niškog hirurga Lazića

Posle Inđije i Niša, gde je hirurg Miodrag Lazić živeo i radio, ali i preminuo aprila od korona virusa, Pridjel Donji kod Doboja u Republici Srpskoj dobio je mural sa likom poznatog srpskog doktora. Mural je oslikan krajem aprila, a nalazi se u rodnom selu Lazićevog oca.

U Pridjelu Donjem kod Doboja meštani su oslikali mural sa likom doskorašnjeg načelnika Urgentnog centra niškog Kliničkog centra i čuvenog ratnog hirurga

Mural je oslikan na prostroijama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Omladinskog fudbalskog kluba Pridjel, koji je iz mesta odakle je otac preminulog lekara Dragić Lazić.

Inicijativu su pokrenuloi Stefan Kršić, Igor Petrović i Vedran Mitrović, a dobili su podršku i gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića.

Prvi mural sa likom hirurga dobila je Inđija, pa potom i Niš, grad gde je proveo veći deo života.

Doktor Miodrag Lazić je decenijama radio u niškom Kliničkom centru, bio član Upravnog odbora, a od 2012. godine vodio je Urgentni centar.

Bio je ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden "Svetog Save", Vojska Republike Srpske medalju "Milan Tepić" za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsednik Republike Srpske orden "Krst Milosrđa".

Preminuo je 14. aprila u svojoj 64. godini od virusa korona.

U znak sjećanja na dr Miodraga Lazića ratnog hirurga, dobrovoljca VRS članovi mjesnog odbora SNSD Pridjel zajedno sa...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.