Opada broj novozaraženih na jugu zemlje

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 11:43

Opada broj novozaraženih na jugu zemlje

Prema zvaničnim podacima nadležnih ustanova na jugu zemlje, na virus korona u Nišu je pozitivno još 20 osoba, u Vranju 15, Leskovcu 14, a Pirotu 4.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niša juče su se javila 444 pacijenta, od kojih se 90 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su 354 obavila kontrolni pregled. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku uradili su 27 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 211 laboratorijskih analiza. Testirana su 253 pacijenta od kojih je pozitivno 20 - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju pokazuju da je od 263 uzorka iz Pčinjskog okruga 26 pozitivnih na kovid.

Od tog broja 15 je iz Vranja, 3 su iz Surdulice i po 4 iz Vladičinog Hana i Preševa. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih slučajeva zaražavanja - saopštavaju iz Štaba.

U Jablaničkom okrugu na kovid je, po podacima Zavoda za javno zdravlje, pozitivna još 31 osoba, a najviše zaraženih je u Leskovcu - 14. Virusom korona zaraženo je i 8 stanovnika Vlasotinca, po 3 Bojnika i Medveđe, 2 osobe iz Crne Trave i jedna iz Lebana.

10 novozaraženih registovano je u Pirotskom okrugu - po 4 u Pirotu i Babušnici i 2 u Beloj Palanci.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.