Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa!

Izvor: Svet plus, 26.Mar.2020, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa!

Naučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Oftamolog savetuje kako da zaštitite oči od korona virusa! 

Naučnici upozoravaju da koronavirus može da se prenese i preko infekcije oka. Malo je verovatno da virus može preko vazduha da zarazi oči, ali ukoliko oči dirate rukama, a pre toga ste npr. dodirivali neke površine, na kojima je ostao virus, onda virus može da se prenese >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i na oči.

-Ono što se često dešava vezano i za jedno i za drugo i za ruke i za oči, je to da mi diramo više lice i oči nego što smo zaista svesni i to je jako važno da se skrene pažnja - da se ne smeju dodirivati oči ili lice - savetuje oftamolog dr Mirko Jankov.

Jankov kaže da, najbolji način da ljudi zaštite oči je pranje ruku, ali može i ova vežba da pomogne.

 Kakao je lekovit, evo zašto ga treba piti svakodnevno!

-Zamislite da ste u kuhinji i da ste ljutom papričicom namazali ruke, i da ne treba da dodirujete oko, a kada perete ruke perite ih toliko detaljno kao da treba da sperete papričicu - napomenuo je on.

Zaštitne naočare ne mogu da spreče da virus dođe do oka jer nisu hermetički zatvorene, često pranje ruku i izbegavanje dodirivanja očiju sprečiće da virus dođe do oka, a najugorženiji su oni koji stavljaju sočiva jer svakodnevno moraju da ih menjaju i dodiruju rukama.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.