Odloženo otvaranje Tadž Mahala: Broj infekcija u Indiji raste najbržim tempom u poslednja tri meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 01:04

Odloženo otvaranje Tadž Mahala: Broj infekcija u Indiji raste najbržim tempom u poslednja tri meseca

Lokalne vlasti izdale su večeras novu uredbu kojom se produžava zatvaranje spomenika u Agri i okolini grada, ali nije precizirano na koliko dugo.

Indija je otkazala planirano ponovno otvaranje Tadž Mahala, pozivajući se na rizik od širenja korona virusa zbog posetilaca koji dolaze da vide ovaj spomenik ljubavi iz 17. veka.

Lokalne vlasti izdale su večeras novu uredbu kojom se produžava zatvaranje spomenika u Agri i okolini grada, ali nije precizirano na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko dugo, prenosi Rojters.

- U interesu javnosti, odlučeno je da otvaranje spomenika u Agri za sada nije preporučljivo - navele su okružne vlasti u obaveštenju na hindu jeziku.

Agra, jedno od prvih velikih žarišta epidemije u Indiji, i dalje je najteže pogođeni grad zarazom u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi te zemlje.

Broj infekcija u Indiji raste najbržim tempom u poslednja tri meseca.

U poslednja 24 časa prijavljeno je 24.850 novih slučajeva i preko 600 smrti. To je ukupan broj zaraženih u Indiji dovelo na 673.165 slučajeva, prenosi agencija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Indija odgodila planirano otvaranje Taj Mahala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2020

Indija je povukla planirano ponovno otvaranje Taj Mahala, navodeći rizik od širenja infekcije korona virusa u sjevernom gradu Agra. Lokalne vlasti izdale su novu uredbu o produženje zatvaranja spomenika u Agri i oko nje. Vladin nalog ne navodi do kada će trajati zabrana posjeta spomenika koji su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.