Odbornička grupa Srce grada pozvala gradonačelnika da proglasi vanrednu situaciju u Beogradu

Izvor: Beta, 25.Nov.2020, 17:43

Odbornička grupa Srce grada pozvala gradonačelnika da proglasi vanrednu situaciju u Beogradu

Odbornička grupa "Srce grada" pozvala je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da zbog pandemije korona virusa preduzme hitne mere, uključujući proglašenje vanredne situacije u Beogradu, koji je najveće žarište u Srbiji.U pismu koje je dr Djordje Miketić iz te grupe uputio gradonačelniku, Radojičiću se predlaže i masovno testiranje na brzim punktovima širom grada (iz automobila) kao i uključivanje privatnih laboratorija i osoblja u svrhu što masovnijeg testiranja.Takodje je zatraženo organizovanje volonterske službe za administrativnu i drugu nemedicinsku pomoć zdravstvenim radnicima i ustanovama i stroža kontrola mera prevencije, a predloženo je i da Gradski štab za upravljanje vanrednim situacijama "bude sačinjen od lekara i operativaca sa prve linije odbrane a ne političkih pobednika"."Namerno Vam se ne obraćam kao gradonačelniku, jer niti se vi ponašate kao prvi čovek grada, niti iko veruje da tu funkciju zaista i obavljate, iako ste se baš za nju kandidovali. Obraćam Vam se kao lekaru, jer je "epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna, a nemamo dovoljno lekara koji mogu pomoći ovolikom broju pacijenata, da citiram dr. Kona, člana republičkog kriznog štaba", naveo je Miketić."Evo, mi na čelu grada, zvanično, imamo lekara. Medjutim, Vi ne samo da ne upravljate gradskim službama i institucijama u mirnodopsko vreme, već vidimo da izbegavate ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zavod za javno zdravlje predložio vanrednu situaciju u Pirotu

Izvor: Danas, 26.Nov.2020, 11:29

Zavod za javno zdravlje Pirot je uputio predlog za proglašenje vanredne situacije Štabu za vanredne situacije grada Pirota zbog porasta broja obolelih od korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.