Obavještenje o bajram namazu – Centralna svečanost u Islamskom centru Gazilar

Izvor: SandzakPress.net, 12.Maj.2021, 11:38

Obavještenje o bajram namazu – Centralna svečanost u Islamskom centru Gazilar

Imajući u vidu aktuelnu situaciju po pitanju korona virusa, na dan Bajrama, u četvrtak 13. maja, između sabah i bajram namaza neće se izvoditi prigodni programi niti održavati posebna predavanja, već će se sabah namaz klanjati u prvom vremenu, kao što je bila praksa tokom Ramazana, dok će se bajram namaz obaviti u vremenu utvrđenom takvimom Islamske zajednice, naznačenom u ramazanskoj vaktiji. Centralna bajramska svečanost, koju će predvoditi predsjednik Mešihata, muftija dr. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Mevlud ef. Dudić, održat će se u Islamskom centru Gazilar u Novom Pazaru. Mešihat poziva sve vjernike da se tokom bajramskih dana pridržavaju epidemioloških mjera, te da u cilju sprječavanja širenja zaraze izbjegavaju masovna okupljanja. Mešihat Islamske zajednice The post Obavještenje o bajram namazu – Centralna svečanost u Islamskom centru Gazilar appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajramska poruka predsjednika Mešihata – Dolaze nam dani dobijanja nagrade, olakšanja i radosti

Izvor: SandzakPress.net, 12.Maj.2021

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić povodom Ramazanskog bajrama uputio je bajramsku poruku muslimanima u Srbiji, domovinskim zemljama i dijaspori, koju prenosimo u cijelosti: Draga braćo i sestre Sa večerašnjim zalaskom sunca završava se mjesec Ramazan, a odlaskom Ramazana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.