OVO SVAKO MORA DA ZNA: Ruski lekar otkrio koje je najmoćnije oružje u borbi protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 17:59

OVO SVAKO MORA DA ZNA: Ruski lekar otkrio koje je najmoćnije oružje u borbi protiv korone

Socijalna distanca je najefikasnija strategija i najmoćnije oružje u borbi protiv širenja virusa korona, izjavio je profesor virusologije sa Medicinskog fakulteta.

- Najefikasnija strategija za borbu protiv korone je socijalna distanca, ona predstavlja najmoćnije oružje. Tako se sigurno smanjuje broj obolelih od te bolesti, koja je, kao što znamo, četiri puta zaranija od gripa - istakao je Mazus.

Ruski lekar smatra da, sve dok se ne izmisli vakcina protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kovid-19, ljudi bi trebalo da se plaše širenja bolesti i da drže distancu između sebe.

Podsetimo, U Rusiji su uz učešće stručnjaka iz Ruske akademije nauka i umetnosti (RAN) napravljena tri preparata koja se potencijalno mogu primeniti za lečenje infekcije prouzrokovane virusom korona.

Prema rečima šefa odeljenja medicinsko-bioloških nauka RAN akademika Vladimira Čehonjina, u Rusiji se uz učešće stručnjaka sa Akademije nauka razvijaju i tri vakcine protiv infekcije Kovid-19.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije Kovid-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je broj obolelih od koronavirusa premašio milion, tačnije, prema sajtu Vorldometers, ukupno je registrovano 1.015.877 zaraženih osoba.

Do danas je epidemija zahvatila 204 zemlje i teritorije sveta, preminulo je ukupno 53.218, a oporavilo se 212.993 ljudi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RUSKI LEKAR OTKRIVA KOJE JE NAJMOĆNIJE ORUŽJE U BORBI PROTIV KORONE: Tako se sigurno smanjuje broj obolelih

Izvor: Kurir, 03.Apr.2020

"Socijalna distanca je najefikasnija strategija i najmoćnije oružje u borbi protiv širenja koronavirusa", izjavio je profesor virusologije sa Medicinskog fakulteta univerziteta RUDN Aleksej Mazus.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.