OVO DO SADA NIJE ZABELEŽENO: Evo koju barijeru je probila korona u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 20:56

OVO DO SADA NIJE ZABELEŽENO: Evo koju barijeru je probila korona u Crnoj Gori

Preduzete su sve preventivne mere, ali to nije pomoglo

Dva smrtna slučaja i 30 novozaraženih od koronavirusa registrovano je danas u Crnoj Gori, a kovid je otkriven i u zatvoru u Spužu.

Pet pritvorenika iz Istražnog zatvora pozitivno je na koronavirus, potvrđeno je "Vijestima" iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Njih petorica su cimeri, a šesti pritvorenik iz te sobe negativan je na kovid-19.

- Stigli su rezultati za šest testiranih. Petorica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od njih pozitivni su na korona virus. U koordinaciji sa IJZ i Nacionalnim koordinacionim telom, preduzete su sve mere za sprečavanje daljeg širenja virusa - rekao je sagovornik iz Uprave.

Izvor "Vijesti" iz Istražnog zatvora rekao je da pritvorenici imaju teške simptome. Ta informacija, međutim, nije zvanično potvrđena. Zvanično, ovo je prvi slučaj obolevanja zatvorenika.

Virus je u julu je "probio" zatvorske rešetke, kada je testiranjem utvrđeno da su dva službenika UIKS-a pozitivna.

Iako je zatvorska uprava, uz konsultaciju IJZ, preduzela mere u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, testiranjem je kovid-19 potvrđen kod još nekoliko zatvorskih policajaca koji su bili u kontaktu sa kolegama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Koronavirus ušao u Spuž

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 09:31

Podgorica -- Pet pritvorenika iz Istražnog zatvora u Spužu pozitivno je na korona virus, potvrđeno je Vijestima u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore...Njih petorica su cimeri, a šesti pritvorenik iz te sobe negativan je na kovid 19...Kako je navedeno, preduzete su sve mere za sprečavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.