OVA VAKCINA NAJVIŠE ŠTITI! Najnovija istraživanja pokazala: Za nijansu delotvornija od drugih

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 10:36

OVA VAKCINA NAJVIŠE ŠTITI! Najnovija istraživanja pokazala: "Za nijansu delotvornija od drugih"

Korona virus ne jenjava. Prema poslednjim podacima u Kragujevcu je 260 novozaraženih. Prvo istraživanje delta soja korona virusa je obavljeno.

Profesor mikrobiologije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu Dejan Baskić objasnio je kakva je klinička slika i ko oboljeva.

- Vakcinisani mnogo ređe imaju težu kliničku sliku. Drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odnos hospitalizovanih pacijenata 1:5, a u najtežim jedinicama preko 20.  - rekao je Baskić.

On je naveo da svaka vakcina štiti, ali da se jedna ističe.

- Zaista sve rade u okvirima svojih mogućnosti, Fajzer je i bio i sada je za nijansu bolji, ali sve vakcine koje su korišćene u Srbiji rade. Nema neke značajnije razlike. - objasnio je Baškić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.