OMIKRON DELIMIČNO OTPORAN NA VAKCINE! Naučnik apeluje - potrebna je treća doza

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 01:39

OMIKRON DELIMIČNO OTPORAN NA VAKCINE! Naučnik apeluje - potrebna je treća doza

Omikron varijanta korona virusa može delimično da izbegne zaštitu od vakcine protiv kovid-19 proizvođača Fajzera i Bajonteka, izvestio je danas Blumberg.

Ovo izbegavanje dejstva vakcine nije potpuno i treća doza bi mogla da pruži dodatnu zaštitu, navodi se u izveštaju Blumberga, koji se poziva na Aleksa Sigala, šefa laboratorije Instituta za istraživanje zdravlja Afrike u Južnoj Africi.

Varijanta Omikrona, koja je prvi put otkrivena u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Africi prošlog meseca, izazvala je uzbunu na globalnom nivou zbog još jednog mogućeg talasa infekcije, pri čemu je više od 20 zemalja, od Japana do SAD, već prijavilo slučajeve.

Svetska zdravstvena organizacija je Omikron 26. novembra klasifikovala kao "zabrinjavajuću varijantu", ali je navela nema dokaza koji podržavaju potrebu za novim vakcinama posebno dizajniranim da se bore protiv novog soja koga karakterišu brojne mutacije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.