ODLUKA VRHA VLASTI: Ova zemlja ponovo uvodi karantin!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 16:28

ODLUKA VRHA VLASTI: Ova zemlja ponovo uvodi karantin!

Vlada je na vanrednoj sednici odlučila da ponovo zatvori javne objekte poput parkova, muzeja i državnih pozorišta u oblasti Seula u naredne dve nedelje, kako bi usporila širenje virusa korona.

Južna Koreja prijavila je danas najveći skok u broju slučajeva virusa korona posle više od 50 dana i saopštila da će primeniti oštrije mere karantina u naredne dve nedelje.

Zvaničnici savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privatne škole i igraonice da se zatvore tokom tog perioda ili na neki drugi način primene mere za borbu protiv virusa.

- Naredne dve nedelje biće ključne u obuzdavanju infekcije - rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu i pozvao građane da izbegavaju okupljanja koja nisu neophodna, a kompanije da ponovo uvedu rad od kuće.

Direktorka Korejskog Centra za kontrolu i prevenciju Džeong Eun-Kjeong rekla je da će Južna Koreja možda morati da ponovo uvede restriktivne mere fizičke distance, navodeći da je zdravstvenim radnicima sve teže da prate kako se virus prenosi.

- Daćemo sve od sebe da pratimo kontakte i primenimo preventivne mere, ali su ti napori ograničeni - rekla je ona.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da je 67 od 79 novih slučajeva iz Seula, gde živi polovina od 51 miliona stanovnika Južne Koreje, preneo je Tanjug.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVA ZARIŠTA Vraćene zabrane i ponovo se uvodi KARANTIN: Evropa se otvara, ali situacija u dve azijske zemlje izaziva STRAH

Izvor: Blic, 29.Maj.2020, 13:30

Nova žarišta u južnokorejskoj porestonici Seulu vlasti su proglasile "kriznom situacijom" i ponovo uvele pojedina ograničenja kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.