OBJAVLJENA NAJNOVIJA KORONA-KARTA: Smrtonosni virus obojio u crveno mapu Evrope, zelene samo tri zemlje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2020, 23:30

OBJAVLJENA NAJNOVIJA KORONA-KARTA: Smrtonosni virus obojio u crveno mapu Evrope, zelene samo tri zemlje (FOTO)

Sedamnaest od 27 zemalja Evropske unije, kao i Velika Britanija, u crvenoj su zoni na novoj evropskoj karti ograničenja kretanja

koju je objavio Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Na toj karti samo su tri zemlje Unije (Norveška, Finska i Grčka) većim delom zelene, dok je pet zemalja (Italija, Kipar, Estonija, Litvanija i Letonija) većinom obeleženo narandžastom bojom.

Pet zemalja (Nemačka, Austrija, Švedska, Danska i Island) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu obeležene bojom zbog nedovoljno podataka o testiranjima.

Prema preporukama, suprotno od onih koji dolaze iz zelene zone, putnicima iz narandžaste i crvene (ili sive) zone mogu biti određena ograničenja.

Ukupno 16 zemalja Evropske unije, među kojima su Francuska, Španija, Poljska ili Velika Britanija, obeleženo je crvenom bojom.

Da bi regija bila klasifikovana u zeleno, ona mora imati manje od 25 novih slučajeva na 100.000 stanovnika tokom poslednje dve sedmice i manje od 4 odsto pozitivnih testiranih. Regija je u crvenom kada je broj novih slučajeva u poslednje dve nedelje viši od 50 i kada je procenat pozitivnih viši od 4 odsto, ili kada kriterijum novih slučajeva prelazi 150.

U narandžastoj kategoriji su dva slučaja, regije s manje od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali procenat pozitivnih viši od četiri odsto, ili ima između 25 i 150 slučajeva na 100.000 stanovnika, ali je procenat pozitivnih testiranih niži od četiri odsto.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mapa je objavljena: 18 zemalja u crvenom FOTO

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 07:55

Sedamnaest od 27 zemalja Evropske unije, kao i Velika Britanija, u crvenoj su zoni na novoj evropskoj karti ograničenja kretanja...Mapu je objavio Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i na njoj su samo tri zemlje EU većim delom zelene. To su Norveška, Finska i Grčka...Pet zemalja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.