Novi slučajevi korone u Čačku: Zaraženi muzičar i taksista?

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi slučajevi korone u Čačku: Zaraženi muzičar i taksista?

Kada je reč o novohospitalizovanim, radi se o dvojici muškaraca i jednoj ženi. Kako saznajemo, dva pacijenta povezana su sa proslavom 18. rođendana sa kojeg je krenula zaraza Kovidom-19 ČAČAK – U čačansku bolnicu primljena su tri nova pacijenta, pa je ukupan broj bolesnika koji se leči u toj zdravstvenoj ustanovi 22, a prisustvo korona virusa potvrđeno je kod njih 16. Kada je reč o novohospitalizovanim, radi se o dvojici muškaraca i jednoj ženi. Kako saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dva pacijenta povezana su sa proslavom 18. rođendana sa kojeg je krenula zaraza Kovidom-19. Jedan od njih je muzičar koji je svirao na tom veselju. Kod njih još nije potvrđeno prisustvo virusa, ali simptomi mogu ukazivati na Kovid-19. Poslednji pacijent kod koga je potvrđen virus je Čačanin star 69 godina, inače, penzioner koji radi kao taksista. On nije bio član nijednog taksi udruženje, već je posao taksiste obavljao samostalno. Reč je o hroničnom bolesniku koji je hospitalizovan na infektivnom odeljenju čačanske bolnice.Po rečima dr Mihaila Lukovića, rukovodioca Radnog tima za borbu protiv širenja virusa u Čačku, ubuduće će se brisevi slati u Kraljevo u Regionalni veterinarski institut koji ima laboratoriju osposobljenu za PCR.- Ona će biti zadužena za analize u nekoliko okolnih okruga. Sa tom kućom imali smo i ranije izvanrednu saradnju.Tokom jučerašnjeg dana Zavod za javno zdravlje je obučio 60 lica za uzimanje briseva, a nadaju se da će tokom današnjeg dana obučiti još 40. Sa već osposobljenim za taj posao iz ZZJZ, ukupan broj bi trebalo da iznosi 110 – rekao je dr Luković. Unutrašnje prostorije bolnice tokom jučerašnjeg dana su ponovo dezinfikovane, a dodatna oprema je stigla iz Kragujevca tako da u ovom trenutku bolnica nema problem sa opremom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U ČAČKU 16 ZARAŽENO KORONOM: Od sada se brisevi šalju u Kraljevo na testiranje

Izvor: Kurir, 30.Mar.2020

U Čačku je potvrđeno prisustvo virusa korona kod 16 osoba, a u toku prethodnog dana u bolnicu su primljena tri nova pacijenta, pa je ukupno 22 pacijenta koji se leče u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.