Novi korona-eksperiment u Hrvatskoj

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 15:05

Novi korona-eksperiment u Hrvatskoj

Zagreb -- Prva probna svadba koja treba da pokaže da li mogu da se održavaju događaji bez mera fizičkog odstojanja održaće se ove subote u Zagrebu.

Za sve zvanice će hrana i piće biti besplatni, ali pod posebnim uslovima - svi prisutni moraju da budu vakcinisani ili da su preboleli bolest ili da imaju negativan test na koronavirus.

Rezultat nakon "probne svadbe" biće temelj za kreiranje budućih epidemioloških okvira u Hrvatskoj za slične događaje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na ovom događaju maksimalno može biti 150 zvanica, a izgledaće kao i sve ostale svadbe - trajaće od 20 sati u subotu do ranih nedeljnih jutarnjih sati, dok će konzumacija hrane i pića za ovu posebnu svečanost za sve biti besplatna.

Četiri su uslova koja moraju zadovoljiti oni koji će se u subotu naći na ovoj probnoj svadbi: moraju biti vakcinisani protiv bolesti kovid 19 drugom dozom vakcine unazad najmanje 14 dana ili da imaju potvrdu da su preboleli bolest kovid 19 u poslednjih 180 dana ili da imaju negativan brzi ili PCR test u okviru od 48 sati pre početka događaja, odnosno moraju da pristanu na obavezno PCR testiranje koje će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Svi prisutni će biti testirani na prisutvo virusa i nakon svadbe.

Ranije danas potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite najavio je moguće popuštanje epidemioloških mera od 1. juna.

Božinović je kazao da će se nakon dva eksperimentalna događaja - radne večere, odnosno svadbe sa 120 zvanica, ako se utvrdi da nije bilo širenja zaraze, razmotriti popuštanje mera za takve događaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.