Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2020, 11:03

Nova žrtva korona virusa u BiH, ukupno 35 smrtnih slučajeva

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjaluci preminuo 72-godišnji pacijent, kod kog je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

On je imao više udruženih hroničnih obolenja i lečio se od 28. marta, saopšteno je iz UKC-a.

U RS je do sada preminulo 13 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus, a ukupan broj žrtava u BiH je porastao na 35.

U BiH je ukupno registrovana 841 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaražena koronavirusom, a 95 ih se oporavilo od bolesti.

U RS je u protekla 24 časa registrovano 17 novoobolelih, deset iz Banjaluke, tri osobe su iz Laktaša, dve iz Mrkonjić Grada, a po jedna iz Prnjavora i Istočne Ilidže.

Zaražen je i jedan lekar.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je rekao da se uglavnom radi o porodičnim kontaktima ili o neposrednim kontaktima sa osobom koja je prethodno zaražena, ali da ima i nekoliko onih koji nisu mogli direktno da navedu kontakt.

"Upravo zbog toga se ne smemo se opuštati i ići u relaksiranje bilo kakvih javnih zdravstvenih mera", istakao je Šeranić.

U UKC Banjaluka, na odeljenju Covid, smešteno je 46 osoba, sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru su četiri osobe.

Do sada je u RS urađeno 3.734 testova na novi virus.

Pod zdravstvenim nadzorom je trenutno je 6.623 osobe, dok je nadzor prestao za 15.326 osoba.

U karantinima na graničnim prelazima u RS se nalaze 42 osobe.

Prema poslednjim podacima, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) potvrđeno je novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako je potvrdio Štab civilne zaštite HNK, 15 pozitivnih slučajeva je iz Čitluka, a jedan je iz Jablanice.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nova žrtva korona virusa u BiH, ukupno 35 smrtnih slučajeva

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

 U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjaluci preminuo 72-godišnji pacijent, kod kog je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.