Nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 13:19

Nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom.

Odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model nastave, a ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.

Ružić je rekao da je takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluka doneta danas, na sastanku sa predstavnicima Instituta "Batut", da je sistem malo inoviran, te da očekuje da će to dati rezultate.

Ministar je još jednom apelovao na ličnu odgovornost svih i pozvao građane na vakcinaciju.

"Ako ne dođemo do 70 i 75 odsto vakcinisanih, vrtećemo se u krug. Krajnje je vreme da se neke stvari preseku", rekao je Ružić.

Ministar je rekao da još uvek nije alarmantna situacija u školama, kada je reč o broju zaražene dece, jer ne prelazi 0,54 odsto, a kod zaposlenih ne prelazi 1,2 odsto.

Testiranje dece u skoli bilo bi samo uz saglasnost roditelja

Ružić je izjavio danas da bi testiranje dece u školama moglo da bude samo uz saglasnost roditelja ili zakonskih staratelja, ali da to još nije moguće uraditi, jer postoji otpor roditelja.

Na pitanje novinara, u Železnicama Srbije, da je najavljena mogućnost testiranja dece u školama, Ružić je rekao da se više o tome govorilo hipotetički, kao i da je to pitanje pokrenuto na Kriznom štabu.

Kazao je da to još nije moguće uraditi, jer je video da ima puno otpora roditelja na društvenim mrežama i naglasio da bi to svakako bilo samo uz saglasnost roditelja ili staratelja, kao i da bi tome prethodilo praćenje eventualnih simptoma i merenje temperature.

"Danas je bio sastanak sa Batutom i inovirali smo malo sistem i rekao bih da će to dati rezultate. Rekli smo i pre da je model semafora podložan promenama, u skladu sa situacijom u lokalnim samoupravama", naveo je Ružić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uvedena nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2021

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.