Niški Student ispao, pa se vratio u Prvu ligu, Konstantin i Fer-plej se spasili ispadanja

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 15:32

Niški Student ispao, pa se vratio u Prvu ligu, Konstantin i Fer-plej se spasili ispadanja

Iako je nakon odigranog osnovnog dela Prve lige Student ispao iz ovog takmičenja, niške košarkašice će i naredne sezone igrati elitni rang jer je Upravni odbor Košakaškog saveza Srbije odlučio da nema ispadanja zbog pandemije korona virusa i ranije prekinute sezone. Borba za opstanak koju su niški Konstantin i Fer plej vodili prošle sezone dobila je epilog, pa će ova dva tima i naredne takmičarske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine igrati Drugu košarkašku ligu, ali uz male izmene.

Odlukom Upravnog odbora KSS-a, sve domaće lige su registrovane prema plasmanu do 15. marta, kada je uvedeno vanredno stanje i sezone pauzirane. Nema ispadanja za klubove, ali ima prelazaka u više rangove.

Iako je osnovni deo Prve lige za košarkašice završen 8. marta, dakle pre vanrednog stanja, i niški Student ispao sa 5 pobeda i 13 poraza, Nišlijke će drugu godinu za redom igrati elitu odlukama za "zelenim stolom". Ovu vest uz osmeh i komentar "ne daju nam da ispadnemo", dočekao je trener Studenta Zvonko Stanković.

Okrećemo novi list, uz prvu ekipu koja će igrati najviši rang, imaćemo još jednu seniorsku koja će biti u trećem rangu. Takođe, imamo ekipe za kadetsku, pionirsku i mlađu pionirsku konkurenciju, a sa svim ovim niškim snagama želimo da nastavimo da afirmišemo nove igrače - kaže Stanković.

Opstanak preko "zelenog stola"; foto: JV / Vanja Keser

Dva niška kluba u Drugoj košarkaškoj ligi za muškarce Konstantin i Fer plej borili su se cele sezone za opstanak i na kraju ga izborili, ali ne skroz na terenu. Do kraja sezona ostalo je još pet kola, ali zbog vanrednog stanja i prekidanja sezone, Upravni odbor Saveza odlučio je da nijedna ekipa neće ispasti, ali će ovaj rang imati i novinu - biće podeljen u dve grupe od po osam ekipa.

Ekipe će biti podeljne na sever i jug, kažu u Savezu, kako bi se umanjili troškovi.

U prvom delu takmičenja biće 14 kola, a po četiri najbolja kluba iz obe grupe igraće baraž u koji će preneti međusobne rezultate i odigraće još osam kola. Dve najbolje ekipe iz baraža obezbediće plasman u Košarkašku ligu Srbije. Preostalih osam timova će igrati baraž za opstanak, a iz lige će ispasti četiri kluba - kažu u Savezu.

Niš će imati dva predstavnika, Konstantin i Fer plej, a oba će biti u južnom delu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

THE NBA IS BACK! Ovo je plan, 22 tima u Orlandu!

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2020

Adrijan Vojnarovski došao do velikog saznanja...NBA liga nam se vraća i biće jedno od retkih značajnih košarkaških takmičenja koja ćemo pratiti...Kako je saznao Adrijan Vojnarovski, najpouzdaniji novinar kada se radi o NBA ligi, 22 tima će biti pozvana na završnicu NBA lige...Svaki od 22 tima...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.