Neno Belan s ćerkom snimio pesmu i spot Korona

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 15:49

Neno Belan s ćerkom snimio pesmu i spot "Korona"

Hrvatski kantautor Neno Belan, zajedno sa svojom ćerkom Nikolinom, predstavio je novi-stari singl "Corona" koji je, kako kaže, refleksija trenutne situacije globalne pandemije koronavirusa.

Poznati muzičar, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je pronašao na policama orginalne trake svoje pesme "Ivona".

To je kompozicija s njegovog albuma "Space twist" koja je bila veliki hit krajem devedesetih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dok je razmišljao kako može doprineti ideji "ostani doma", nametnula se ideja o prepevu "Ivone" na "Koronu".

Tako je pesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se odnosi na sadašnju situaciju.

"Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće, čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako sa verom u bolje sutra i optimizmom se odupreti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. Imam pozitivan stav oko cele situacije, proći će ubrzo i ova pretnja, biće sve dobro, samo treba da se pridržavamo mera. Mislim da svi treba da budemo optimistični i s verom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom", ističe Belan.

Za pesmu je snimljen i spot i to u kućnoj atmosferi Belanovih, Nenovim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina, koja je zajedno sa ocem i režirala spot.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.