Izvor: RTS, 19.Feb.2022, 19:43

Nenad Lalović za Radio Beograd: Korona ožiljke dugo ćemo još nositi

Nenad Lalović je reizabran u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta, I to bez ijednog uzdržanog, ili glasa protiv, što je, zaista, retkost. Ponosno nastavlja put kojim su ranije išli osnivač Srpskog olimpijskog kluba Svetomir Đukić, zatim Franjo Bučar, Stanko Bloudek, Boris Bakrač, Slobodan Filipović i, naravno Bora Stanković. Poslovično skroman, diplomata u duši, Nenad Lalović specijalno za Prvi program Radio Beograda prenosi svoje utiske... >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
”Retko se, zaista, dešava, da odluke budu jednoglasne. Ja sam ponosan na to što nikoga nisam razočarao, u svom stilu počinje priču Lalović za Radio Beograd. Dokaz je to da sam radio dobro od 2018. I da istim tempom nastavim I dalje, a tek sam u najlepšim godinama”, napominje najistaknutiji sportski diplomata.

Izvršni komitet MOK-a ima 15 članova, a osim predsednika Tomasa Baha, četiri potpredsednika je i još samo deset članova, među kojima je i Lalović.
Lalović je rođen je u Beogradu 1958. godine, u bogatoj karijeri obavljao je funkciju predsednika Rvačkog saveza Srbije, a 2014. izabran je i za predsednika Svetske rvačke federacije.
Član je Upravnih odbora Svetske anti-doping agencije, Asocijacije sportova letnjih olimpijskih igara i Asocijacije svih sportskih asocijacija.
Prvi je Srbin koji je postao član Izvršnog komiteta MOK-a i prvi sportski radnik posle Borislava Stankovića, nekadašnjeg generalnog sekretara FIBA, koji postao clan MOK-a 2015. godine.
Korona traje više od dve godine I mnogo je uticala na rad I zdravlje sportista. Hoće li ostaviti posledice, na globalnom nivou?
”Dugo ćemo još imati ožiljke od dvega ovoga što se događalo u vezi korone, ističe Lalović. Kina i Peking učinili su sve da Zimske olimpijske igre proteknu u najboljem redu, ali nisam siguran da određene medicinske mere neće biti primenjene i u Parizu za nešto više od dve godine. Znate, Evropa počinje da reklasira mere, ali nije Evropa planeta cela. Tek ćemo videti šta će biti sa Azijom, Afrikom, kako će se, verujem, uskoro završiti ova pandemija. Uvek će zdravlje sportista biti na prvom mestu, u to ne sumnjajte”, kaže Nenad Lalović.
Nažalost, na sport može da se odraze i aktuelna politička I vojna dešavanja u svetu. Pravilo je vekovima da sve ratne igre prestaju, dok se održavaju one mnogo lepše - olimpijske. U tom duhu Nenad Lalović iz Pekinga prenosi svoje impresije...
”Bilo je lepo videti zagrljenog ruskog i ukrajinskog snoubordera koji su u čvor zavezali svoje zastave. Verujem da će i sada razum preovladati i da neće biti rata, na bilo kojoj tački zemaljske kugle. Sport ima tu svoju primarnu misiju, da širi ljubav i toleranciju. Neka oružja i ratna oruđa utihnu, postoje mnogo bolji i humaniji načini da se bilo koji nesporazumi isukobi u svetu reše”.
Na kraju ekskluzivnog intervjua iz Pekinga, Nenad Lalović je obećao da će po dolasku iz Kine prvo posetiti Radio Beograd, kada ćemo razgovarati I o ostalim aktuelnim sportsko-diplomatskim temama.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.