Nemci smislili novu vrstu KALKULATORA: Koliko dugo ćete biti pokriveni toalet papirom?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci smislili novu vrstu KALKULATORA: Koliko dugo ćete biti "pokriveni" toalet papirom?

Toalet papir je, pored dezinfekcionih sredstava i pranja ruku, postao simbol korona krize.

Mnogi mahnitu kupovinu toalet papira, u jeku pandemije, i dalje smatraju fenomenološkom. Od svih ostalih proizvoda iz supermarketa, posebno higijenskih, među kojima su paste za zube, šamponi, sapuni - kako su "bele rolne" tako planule?

Što je još zanimljivije, ovaj trend nije vezan samo za jednu zemlju ili regiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već za čitav svet.

Kupovina toalet papira, čija je prodaja poslednjih nedelja uvećana za čak 211 procenata, postala je glavna tema video-klipova, tvitova, statusa i razgovora među ljudima.

Ipak, uskoro smo dobili informaciju od trgovaca i nadležnih organa da papira ima dovoljno, samo su prodavnice bile "šokirane" zbog tolike tražnje.

Domišljati Nemci su osmislili onlajn kalkulator koji računa koliko će znatiželjnim kupcima trajati zalihe toalet papira.

Dopuna na policama je trenutno odložena, kako bi ljudi imali svest o kupovini, a kalkulator je ujedno i način da shvate koliko rolni im je zaista potrebno u datom periodu.

Potrebno je da korisnik ukuca koliko rolni ima i koliko ih troši u proseku, a kalkulator će mu reći koliko dana je "pokriven". Potom su isto primenili i drugi.

This toilet paper calculator lets you know how long your bathroom stash will last https://t.co/TtVc47qdvk pic.twitter.com/vb2IvTniBe

— The Verge (@verge) March 20, 2020

Iako zaliha ima, što je i zvanično potvrđeno, 12 proizvodnih pogona u Nemačkoj je zabrinuto da bi u određenoj meri moglo da ponestane glavnog sirovog materijala od kojeg se pravi toalet papir.

Osim toga, bez recikliranog papira nema ni novina, ni ambalaža. Ako dođe do nestašice obnovljivog papira, to bi moglo da utiče na proizvodnju u ovoj zemlji. Stari papir ima udeo od 50 odsto u proizvodnji novog toalet papira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.