Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 17:38

Nemački grad postaje živa laboratorija za praćenje virusa korona

Nemačke vlasti poslale su vrhunske virusologe u Hajnsberg, distrikt na granici sa Holandijom, gde će sledećih nedelja pratiti svakodnevni život hiljadu odabranih osoba u vreme epidemije i potpuno "snimiti" ponašanje virusa korona.

Viruslozi će dnevno obilaziti 500 domaćinstava, posećivati vrtiće i odlaziti u bolnice. Njihov zadatak je da otkriju kako se virus ponaša, u kojoj ga meri deca mogu preneti odraslima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koliko se zadržava na mobilnim telefonima, kvakama od vrata, šoljicama za kafu, daljinskim upravljačima za televizor…

Nastojaće da otkriju koliki je stvarni procenat skrivenih prenosnika virusa, odnosno onih koji nemaju nikakvih simptoma, a šire zarazu.

Takođe, virusolozi bi trebalo da zaključe do kada će postojati karantini.

Agencije prenose da se radi o "živoj laboratoriji" putem koje Nemci nastoje da otkriju kako se virus tačno širi.

Nemačka ima više desetina hiljada obolelih od virusa korona, ali je smrtnost manja nego u mnogim evropskim zemljama.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.