Nemački automobilski gigant deli radnicima korona-bonus od 1.000 evra

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 13:46

Nemački automobilski gigant deli radnicima korona-bonus od 1.000 evra

Štutgart -- Nemački proizvođač automobila Dajmler danas je objavio da će radnicima u Nemačkoj ponuditi "korona-bonus" od hiljadu evra kako bi im pomogao tokom pandemije.

Dajmler navodi da bi time trebalo u određenoj meri da se kompenzuje teret koji radnici podnose tokom pandemije, jer rade pod maskama ili od kuće, prenosi Rojters.

"Zbog koronavirusa je 2020. bila posebno izazovna. U ovo neobično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme kompanija je uvek mogla da računa na fleksibilnost i volju svoje radne snage“, naveo je u pisanoj izjavi šef personala Dajmlera Vilfrid Port.

Taj bonus trebalo bi da dobnije oko 160.000 zaposlenih u Nemačkoj, saopštio je proizvođač automobila čije je sedište u Štutgartu, a u svom vlasništvu ima i brend Mercedes-Benc, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.