Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020, 12:25

"Nekažnjavanjem policijske brutalnosti osigurava se lojalnost pripadnika MUP-a"

U danima dok su trajali protesti u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i drugim gradovima gledali smo na desetine video snimaka koji dokumentuju prekomernu upotrebu sile policije, ali i neidentifikovana lica koja su nasilna prema demonstrantima, policiji i imovini.

Zbog ovoga, brojne organizacije i građani koji su protestovali zatražili su ostavku direktora policije Vladimira Rebića, koji je negirao da je bilo policijske brutalnosti, ali i da je upotrebljen suzavac koji može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posebno opasan u uslovima pandemije virusa korona. Još uvek nije poznato da li su pokrenute istrage o policijskoj brutalnosti i postupci protiv policajaca koji su prekoračili dozvoljenu upotrebu sile.

CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) ističe da je Rebić prejudicirao odluke unutrašnje kontrole "kada je izjavio da je ubeđen da nijedan policijski službenik neće završiti u zatvoru".

CRTA ističe da Narodna skupština nije bila adekvatno i blagovremeno obezbeđena prve večeri protesta, te da policija nije reagovala na civile koji su bili nasilni prema učesnicima protesta, što pojačava nepoverenje građana u policiju.

PODELI I PODRŽI

Zahtev da direktor Policije podnese ostavku https://t.co/G3soeQO2Nn pic.twitter.com/f2Ou1osFe2

— CRTA (@CRTArs) July 13, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.