Nedimović: Situacija u Nišu pod kontrolom, nekoliko zaraženih u Domu zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2020, 17:10

Nedimović: Situacija u Nišu pod kontrolom, nekoliko zaraženih u Domu zdravlja

Epidemiološka situacija u Nišavskom i Topličkom okrugu je stabilna i ništa specijalno se ne dešava, ocenjuje šef republičkog Kriznog štaba za ova dva okruga Branislav Nedimović. Dodaje da je otkriveno nekoliko zaraženih virusom korona u niškom Domu zdravlja, ali da je reč o asimpromatskim slučajevima.

Već mesec i po dana ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je "namesnik" Vlade Srbije za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << korona krizu na jugu Srbije, u dva okruga koja su aprila bila nacionalna žarišta kovida.

Sada kaže da je situacija stabilna.

Bio sam juče i danas u Nišu, sve je pod kontrolom. Imamo malo broj slučajeva koji je dijagnostikovan u Domu zdravlja. Ništa specijalno ne dešava. U ovim ostalim ustanovama je sve pod kontrolom - kaže Nedimović za Južne vesti.

Za pozitivne medicinare iz Doma zdravlja kaže da su asimptomatski slučajevi i da ih ima, kako kaže, ne više od 3 do 4.

Testiranja su stalna, objašnjava Nedimović, ali uz tvrdnju da je sve to ispod proseka Srbije.

Što se Niša tiče, a bio sam i u Prokuplju, Merošini, sve je u redu. To, naravno, ne mora da znači da se neće u jednom trenutku možda nešto eventualno preliti sa neke druge tačke, nešto sitno. Za sada je stvar dobro - rekao je Nedimović.

Kovid bolnice su zatvorene u Nišu, poslednja takva je bila “Radon” u Niškoj Banji, a Nedimović navodi da je ostavljeno jedno odeljenje na fizijatriji u niškom Kliničkom centru - “za ne daj, Bože”.

Ako neko eventualno ima potrebu da se izoluje, ide tu. Mislim da ih sada tamo ima nekoliko od ranije - naveo je Nedimović.

Sledeću posetu jugu najavio je kad za to bude bilo potrebe.

Sve vesti o korona virusu na jugu Srbije, možete pročitati ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.