Nastavljena Superliga: Remi na Karađorđu, pobeda Spartaka u Inđiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 02:26

Nastavljena Superliga: Remi na "Karađorđu", pobeda Spartaka u Inđiji

Fudbalska Superliga Srbije nastavljena je danas posle dva i po meseca pauze zbog pandemije korona virusa, a u prvom meču 27. kola Spartak iz Subotice slavio je u Inđiji sa 2:1 (1:1), dok je Vojvodina u Novom Sadu odigrala nerešeno protiv Čukaričkog 1:1 (1:0).

U meču koji je odigran bez prisustva gledalaca na „Karađorđu“, strelac za Vošu bio je Bojić u 13, dok je gol za Beograđane postigao Tedić u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 76. minutu (p).

Prva prilika na utakmici je viđena u 11. minutu, kada je Vukadinović dobro prošao po levoj strani i šutirao sa sedam-osam metara iskosa, ali je Petrović odbranio. Međutim, samo dva minuta kasnije, Voša je ipak došla u vođstvo.

U šesnaestercu Čukaričkog, Čović je sjajno proigrao Vukadinovića, koji je izašao sam ispred Petrovića i šutirao, ali je golman Beograđana odbranio. Međutim, u nastavku akcije, Đorđević je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi se na pravom mestu našao Bojić i glavom prosledio loptu u mrežu.

Već u 22. minutu, lako je moglo biti 2:0 za crveno-bele. U šesnaestercu Čukaričkog, Topić se driblingom oslobodio jednog od gostujućih fudbalera i odigrao pas pred peterac, nakon čega je lopta došla do Vukadinovića, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta otišla pored gola.

Od tog trenutka, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, da bi tek u 74. minutu Voša imala novu priliku. Ovoga puta, Topić je šutirao sa oko 18 metara, Petrović je odbranio, a lopta se potom odbila do Bojića, koji je takođe šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Samo dva minuta kasnije, Čukarički je uspeo da dođe do izjednačenja. Posle kornera za gostujući tim, u šesnaestercu Vojvodine je nekoliko igrača pokušalo da dođe do lopte, a sudija Miloš Đorđić je procenio da je neko od crveno-belih igrao rukom, pa je dosudio penal za Beograđane. Jedanaesterac je sigurno izveo Tedić i izjednačio rezultat.

Do kraja meča, fudbaleri Vojvodine pokušavali su da dođu do novog vođstva, ali je i Čukarički koristio svaku priliku da dođe do preokreta. Ipak, prave šanse su izostale, pa je utakmica završena remijem.

Spartak slavio u Inđiji

Domaća ekipa povela je golom Mihaila Jovanović u 7.minutu, da bi samo tri minuta kasnije izjednačio Nemanja Nikolić. Pobedu Subotičanima doneo je Milan Marčić u 70. minutu.

Gosti su bili bolji na startu, da bi ipak domaći tim stigao do prednosti u sedmom minutu - strelac je posle kornera bio Mihajlo Jovanović. Ipak, radost "zelenih" je trajala samo tri minuta jer je ekspresno izjednačio Nemanja Nikolić.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi isti Milan Marčić u 70. doneo preokret i, ispostaviće se, trijumf Subotičanima.

Dobio je loptu na nekih 25 metara od protivničkog gola, video je da je golman Preković istrčao i spoljnim delom stopala poslao loptu u suprotne rašlje.

Spartak se ovim trijumfom popeo na sedmu poziciju sa 40 bodova, dok je Inđija ostala u zoni ispadanja sa 19.

Od 19.30 na Banjici Rad dočekuje Crvenu zvezdu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavlja se fudbalska Superliga: Zvezda na Banjici za titulu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

Poslije dva i po mjeseca pauze zbog pandemije virusa korona danas se nastavlja fudbalska Superliga Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.