Najskuplja korona maska od zlata: Vredi 1,5 miliona dolara, radi je 25 draguljara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 13:39

Najskuplja korona maska od zlata: Vredi 1,5 miliona dolara, radi je 25 draguljara

Izraelska kompanija za nakit pravi najskuplju zaštitnu masku na svetu, zlatnu, prekrivenu dijamantima čija vrednost će biti 1,5 miliona dolara, prenosi Sputnjik.

Maska će biti izrađena od 18-karatnog zlata i optočena s 3.600 crnih i belih dijamanata, maska će imati filter N99 kako bi pružila visok stepen zaštite, rekao je Isak Levi, dizajner i vlasnik kompanije " Yvel " koja izrađuje masku.

​On je naveo da je kupac imao dva zahteva: da maska bude gotov do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraja godine i da bude najskuplja na svetu.

Na izradi maske radi 25 draguljara, a na navode da bi se na pravljenje takve maske s obzirom na ekonomske posledice korone moglo posmatrati sa podozrenjem, on je rekao da je srećan što je izrada maske obezbedila posao njemu i zaposlenima u ovim izazovnim vremenima.

"Za nas to je način da se zaštite radna mesta ljudi u našoj kompaniji kako bi mogli izdržavati svoju porodicu", rekao je Isak Levi, prenosi " abc7ny ".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.