Izvor: Radio 021, 25.Jan.2021, 09:36

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić preminuo od posledica kovida

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, kojem je u decembru prošle godine potvrđen virus korona, izgubio je sinoć bitku sa ovom bolešću.

Nakon nekoliko dana stabilizovanog zdravstvenog stanja, njegova klinička slika se u poslednja tri, četiri dana pogoršala, zbog čega je u petak i u subotu nekoliko puta reanimiran.

Mariću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je korona virus potvrđen 28. decembra. Osim temperature nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća. Tada nije primljen u bolnicu.

Međutim, temperatura ga je lomila. Nakon nekoliko dana njegovo stanje je zahtevalo da bude hospitalizovan, pa je 3. januara 2021. godine smešten u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".

Pet dana nakon što je hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, tačnije 8. januara, Marić je intubiran i priključen na respirator.

U međuvremenu su lekari otkrili da ima tromb, koji je trebalo da mu operišu, ali su čekali da mu se stanje stabilizuje.

Marić je, inače, bio i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Uskoro je trebalo da ode u penziju. Prvi vatrogasac Srbije podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine. Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahtev za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna. Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu. Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

Autor: Telegraf

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije

Izvor: Blic, 25.Jan.2021

Načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, kojem je u decembru prošle godine potvrđen korona virus, preminuo je sinoć od posledica te bolesti, potvrđeno je "Blicu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.