Na dobošu hoteli, kafići, pa i fabrike i turistički kompleksi: Ko ima para, sada kupuje

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 19:51

Na dobošu hoteli, kafići, pa i fabrike i turistički kompleksi: "Ko ima para, sada kupuje"

Beograd -- Korona je "presudila" mnogim biznisima, pa mnogi rade sa "pozitivnom nulom", ako ne sa minusom.

O tome svedoči i sve više oglasa koji su u poslednje vreme "puni" restorana, fabrika, hotela, turističkih kompleksa i drugih biznisa. Neretko se radi i o sistemima koji vrede i po nekoliko miliona evra.

Tako se na sajtovima specijalizovanim za nekretnine mogu pronaći na prodaju brojni hoteli, restorani ali i proizvodni pogoni i hale za skladištenje. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primer, na Kopaoniku se prodaje nekoliko hotela i kompleksa apartmana.

U Brzeću, na 300 metara od gondole "Bela Reka", se prodaje hotel po ceni od 3.000.000 evra. Takođe se u Staroj Pazovi prodaje proizvodni pogon površine 1.380 kvadrata po ceni od 850.000 evra, kao i jedno skladište goriva i gasa u Zemunu, na placu površine 122,6 ari, po ceni od 2 miliona evra.

Da se čitava situacija najbolje može opisati rečenicom "Kada jednom smrkne, drugom svane", kažu i stručnjaci jer oni koji su tokom krize sačuvali likvidnost, imaju kapital i odlučili su da kupe ove biznise, čekaju uveliko razrađeni poslovni sistemi.

"Sve što je povoljno, a ima odgovarajuću cenu, biće u planovima ulagača, a turistički objekti su prvi na udaru. Nekoliko hotela će sigurno biti prodato i oni se već pominju u poslovnoj zajednici, rekao je za "Blic" Zoran Drakulić, vlasnik Point Grupe i predsednik Poslovnog kluba "Privrednik".

"Ko ima para, taj sada kupuje. U krizama se prave najveći profiti“, podseća Drakulić.

Najveći udeo u biznisima koji su se u poslednje vreme našli na prodaju su hoteli. Kako je ove za razliku od 2019. godine u Srbiji zabeleženo 1,5 milion manje noćenja i oko 1,5 miliona manje dolazaka turista, ni ne čudi, ocenjuju stručnjaci.

Tako se na prodaji mogu naći hoteli koji se nalaze i u gradovima i u popularnim turističkim centrima. Jedan je u Brzeću na Kopaoniku na 300 metara od gondole "Bela Reka". Ovaj hotel površine 1.100 kvadrata, na placu površine 2.818 kvadrata, opremljen restoranom, kafe-barom, spa centrom, teretanom, sportskom halom, mini-bioskopom i parkingom, kapaciteta 54 ležaja, prodaje se po ceni od 3 miliona evra, piše "Blic“.

Prodaje se i jedan hotel nadomak garaže na Obilićevom vencu u Beogradu. Opremljen je restoranom i halom za konferencije sa 60 mesta. Sa 31 sobom ovaj hotel se ceni 4,5 miliona evra.

Takođe, na sedam minuta hoda od Palićkog jezera se prodaje ceo jedan kompleks apartmana sa bazenom. Kompleks koji čini 45 apartmana, veličine od 24 do 63 kvadrata, i koji je opremljen sa spa centrom, restoranom i bazenom se prodaje za 1,6 miliona evra.

Kafići i restorani

Veliki broj drugih ugostiteljskih objekata, kao što su restorani i kafići, isto su na prodaju. Na primer u samom srcu Beograda u ulici Knez Mihailova se prodaje kompletno opremljen noćni klub i kafić površine 85 kvadrata po ceni od 350.000 evra. Na Dorćolu u ulici Strahinjića Bana, kafić površine 112 kvadrata se prodaje sa kompletnim inventarom po ceni od 450.000 evra.

U Pančevu, u ulici Vojvode Radomira Putnika je oglašen na prodaju potpuno opremljen restoran. U prizemlju se nalazi ugostiteljski objekat sa baštom ukupne površine 225 kvadrata, a na spratu je poslovna prostorija površine 15 kvadrata. Cena ovog "kompleksa" je 530.000 evra.

Skladišta i proizvodni pogoni

Pored gore navedenih ugostiteljskih objekata, prodaju se i velike hale i proizvodni pogoni u industrijskim zonama širom Srbije. U stambenom delu Stare Pazove se prodaje objekat koji je služio kao proizvodni pogon za plastičnu ambalažu. Izgrađen 1999. godine, pogon se sastoji od dve glavne zgrade. Na placu se nalazi i dodatni skladištni prostor. Ovaj pogon, sa svom potrebnom opremom, ukupne površine 1.380 kvadrata se prodaje po ceni od 850.000 evra.

U Nišu je oglašen na prodaju kompleks površine 15.368 kvadrata u čijem sastavu je nekoliko magacinskih, proizvodnih i poslovnih objekata, ali i slagaonica materijala, lokomotivska hala, peskara, nekoliko radionica. Čitav kompleks se prodaje po ceni od 2 miliona evra.

Kod železničke stanice u Zemunu, prodaje se jedinstvena tehničko-tehnološka celina. Reč je o skladištima goriva i gasa, na zemljištu površine preko 11.000 metara kvadratnih. Pored skladišta, na zemljištu se nalazi i jedan poslovni objekat, ali i industrijski kolosek. Čitava celina se prodaje po ceni od 2 miliona evra, piše list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.