NOVI TRIJUMF RUSKE VAKCINE: Naučnici iz celog sveta odali priznanje moskovskim kolegama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2020, 21:56

NOVI TRIJUMF RUSKE VAKCINE: Naučnici iz celog sveta odali priznanje moskovskim kolegama

Više uglednih naučnika i zdravstvenih radnika iz celog sveta složni su u oceni da ruska vakcina protiv virusa korona predstavlja izvanredan prodor u nauci i medicini

. Oni su čestitali ruskim kolegama na ostvarenom dostignuću.

Polina Stepenski iz bolnice u Izraelu istakla je da izraelski lekari savršeno dobro razumeju i apsolutno odobravaju tehnologiju i pristup ruskih naučnika.

- Ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naučnicima i stručnjacima u zdravstvu pre svega želim da kažem: ‘Bravo!’ Napravili ste izuzetan proboj u nauci i medicini. Zahvalni smo vam za izvrstan posao koji ste uradili - rekla je načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži i imunoterapiju u slučaju malignih bolesti bolnice u sastavu izraelskog zdravstvenog centra Hadasa.

Direktor kineskog Centra za ispitivanje respiratornih bolesti u gradu Guangdžou Džong Nanšan kaže da visoko ocenjuje vakcinu Insituta "Gamalej" protiv virusa korona.

Čestitao je Rusiji na tome što je registrovala vakcinu.

- Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja - rekao je on.

Hildegand Ertl, profesorka u Centru za vakcine i imunoterapiju pri Institutu Vistar u Filadelfiji, ističe da iz svega što je videla ruska vakcina najviše obećava.

Profesor virusologije na Univerzitetu Reding u Velikoj Britaniji Jan Džons ukazuje da postoji dovoljno informacija o rekombinantnim vakcinama na bazi adenovirusa da može da se govori o bezbednosti ove vakcine u uobičajenoj dozi.

Suosnivač indijskog Istraživačkog centra Svadeši, Ašvani Mahadžan ističe da se posle pitanja efikasnosti vakcine pojavljuje se pitanje njene cene.

- Smatram da će ruska vakcina na oba pitanja dati dobar odgovor - ocenio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.