NOVA ODLUKA VLADE SRBIJE: Povećaće se broj laboratorija u kojima će biti obezbeđeno testiranje na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 16:53

NOVA ODLUKA VLADE SRBIJE: Povećaće se broj laboratorija u kojima će biti obezbeđeno testiranje na korona virus

Ova odluka rezultat je predloga koji su izneli predstavnici manifestacionog turizma na nedavno održanom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić

Vlada Republike Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona (SARS–CoV-2), odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Zbog potrebe da se obezbedi zdravstveni sistem uoči jesenjeg perioda, kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo od zarazne bolesti Kovid-19, vlada je odlučila da  se poveća broj laboratorija u kojima će biti omogućeno testiranje.

Radi se o laboratorijama zdravstvenih ustanova i o svim mikrobiološkim laboratorijama u javnoj svojini, koje obavljaju poslove u oblasti zdravlja životinja, bezbednosti hrane, kontrole kvaliteta i bezbednosti mleka i ispitivanja zabranjenih, nedozvoljenih, štetnih i nepoželjnih supstanci u hrani i hrani za životinje, zdravlja bilja, semena i sadnog materijala i banke biljnih gena.

Članovi vlade usvojili su i Uredbu o ponudi važenja kupljenih ulaznica za kulturno-umetničke manifestacije koje su otkazane usled pandemije zarazne bolesti Kovid-19, kojom se uređuju načini i uslovi pod kojima se može ponuditi odgovarajuća zamena, odnosno nadoknada za kupljenu neiskorišćenu ulaznicu.

Organizator kulturno-umetničke manifestacije može kupcu ulaznice koja nije iskorišćena da ponudi da je iskoristi tokom narednog održavanja manifestacije, za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji (najkasnije do 31. decembra 2021. godine) ili da mu ponudi povraćaj novca.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Beograd: Veterinarski instituti testiraće na koronu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2020

Vlada Srbije donela je odluku da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje na korona virus, saopšteno je u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, na sednici 6. avgusta odlučeno je da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.