NISKE I SRAMNE UVREDE PROTIV EPIDEMIOLOGA: Advokat Gajić vređao dr Kona na nacionalnoj osnovi i to zbog vakcina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 11:55

NISKE I SRAMNE UVREDE PROTIV EPIDEMIOLOGA: Advokat Gajić vređao dr Kona na nacionalnoj osnovi i to zbog vakcina (FOTO)

Gajić je uvredio Kona, i to na nacionalnoj osnovi, i to samo zato što je, povodom mogućih narednih akcija vlasti oko suzbijanja korona virusa, poznati epidemiolog rekao da je "racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih".

Navikli smo da funkcioner i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić lepi i razmenjuje psovke i ružne reči, ali ovih dana je otišao korak dalje i prozvao epidemiologa Predraga Kona.

Na tu izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je reagovao i Gajić, i na tviteru napisao:

- Kon: Racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih. Jel moguće da jedan Jevrejin ovo govori? - upitao je Gajić.

Kon: Racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih - NOVA portal Јел могуће да један Јеврејин ово говори? https://t.co/UMLXbXZ6Gf

— Владимир Гајић (@vladimirgajic1) July 25, 2021

Ovim je Gajić prevazišao sve mere, ali i poredio babe i žabe, budući da je poistovetio stradanje Jevreja i mere u okviru borbu protiv korona virusa.

Kon je, inače, kazao i da su "etički principi javnog zdravlja drugačiji od opštih etičkih principa, zbog čega bi trebalo razmišljati o načinu za odvajanje vakcinisane i nevakcinisane populacije".

On je rekao i da veliki deo sveta pribegava "nečemu što liči na diskriminaciju“ i da se automatski postavlja pitanje da li su takve mere protivustavne, ali da, po njegovom mišljenju, profesije koje su vezane za zdravstvo treba podvrgnuti obaveznoj vakcinaciji.

- Imate situaciju da neko nenamerno može da zarazi drugu osobu. (Slično već činimo vakcinacijom) protiv gripa, morbila, difterije… To su sve zakonom obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike. Tu se samo postavlja pitanje volje, i to političke volje. Kao i uvek, procenjuje se da li mera može da se sprovede ili ne - kazao je Kon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.