Godfri odao priznanje srpskom narodu u Drugom svetskom ratu

Izvor: Beta, 08.Maj.2020, 20:22

Godfri odao priznanje srpskom narodu u Drugom svetskom ratu

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri (Anthony Godfrey) odao je danas priznanje srpskom narodu u Drugom svetskom ratu povodom 75 godina od završetka tog rata pobedom na tlu Evrope."Dok slavimo zajedničku pobedu nad fašizmom od pre 75 godina, još jednom želim da istaknem hrabrost srpskog naroda i njihovu borbu za slobodu tokom Drugog svetskog rata kao i požrtvovanost porodica koje su rizikujući svoje živote spasili 500 savezničkih pilota tokom Operacije Halijard", naveo je Godfri na Tviteru.Operacija Halijard (Halyard) poznata kao operacija Vazdušni most bila je jedna od najvećih akcija spasavanja savezničkih snaga iza neprijateljskih linija fronta u Drugom svetskom ratu u Srbiji.Počast žrtvama Drugog svetskog rata odao je ranije danas i šef američke diplomatije Majkl Pompeo."Danas odajemo počast svima koji su se zauzeli za čovečnost i slobodu pred tiranijom, i odajemo počast žrtvama svih članova službe uključenih u oslobadjanje od sveta nacističke, fašističke i druge agresije", naveo je Pompeo.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo odao počast žrtvama Drugog svetskog rata (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Maj.2020

Šef američke diplomatije Majkl Pompeo danas je odao počast žrtvama povodom 75. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, saopštilo je američko Ministarstvo spoljnih poslova."Danas obeležavamo 75 godina od završetka neprijateljstava u Evropi u Drugom svetskom ratu. Danas odajemo počast svima...

Nastavak na Beta...

Godfri odao priznanje srpskom narodu u Drugom svetskom ratu

Izvor: Danas, 08.Maj.2020

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri odao je danas priznanje srpskom narodu u Drugom svetskom ratu povodom 75 godina od završetka tog rata pobedom na tlu Evrope.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.