NEMA VIŠE OGRANIČENJA! BiH otvorila granice, sa radom počinju i aerodromi: Kakva su pravila za Srbe?

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 10:49

NEMA VIŠE OGRANIČENJA! BiH otvorila granice, sa radom počinju i aerodromi: Kakva su pravila za Srbe?

Mere zaštite s ciljem smanjenja rizika od širenja korona virusa ostaju na snazi.

Odlukom Saveta ministara od danas su otvorene granice BiH sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom bez ograničenja i posebnih uslova.

Odluka se odnosi samo na ulazak građana Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a s obzirom da je epidemiološka situacija u regionu poslednjih dana sve stabilnija.

Takođe, prošlosedmičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlukom danas se otvaraju aerodromi u BiH. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni saobraćaj uz poštivanje određenog režima, prenose mediji.

I dalje je na snazi odluka prema kojoj državljani ostalih stranih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane poslovne razloge (poziv pravnog subjekta) i negativan test na koronavirus koji nije stariji od 48 sata.

I "Željeznice Republike Srpske" od danas su ponovo uspostavile saobraćaj putničkih vozova, uz sprovođenje mera zaštite radi sprečavanja širenja virusa korona. Iz ŽRS su naveli da do daljeg neće saobraćati putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi Doboj-Petrovo Novo-Doboj.

Mere zaštite s ciljem smanjenja rizika od širenja korona virusa odnose se na obavezu dezinfekcije obuće i ruku pri ulasku u železničke stanice i čekaonice, kao i na to da su železnički radnici i putnici dužni da nose maske. Obavezno je i fizičko rastojanje od najmanje jedan metar, a vozove se ulazi na jedna vrata uz obavezno poštivanje svih ovih uputstava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.