NEMA VIŠE DNEVNIH IZVEŠTAJA? Britanija će objavljivati podatke o PREMINULIMA od korone jednom nedeljno

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 17:42

NEMA VIŠE DNEVNIH IZVEŠTAJA? Britanija će objavljivati podatke o PREMINULIMA od korone jednom nedeljno

Zvanični podaci o tome koliko je ljudi preminulo od posledica infekcije korona virusom u Velikoj Britaniji, najverovatnije više neće biti objavljivani na dnevnom nivou.

Do ovog zaključka došlo se nakon analize dosadašnjeg metoda po kojem je računat dnevni broj preminulih.

Zaključci analize, koju je zatražio ministar zdravlja Met Henkok nakon što su mnogi zvaničnici "preterivali" govoreći o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broju žrtava korona virusa, očekuju se krajem nedelje.

Jedna od preporuka je da se broj preminulih od koronavirusa saopštava jednom sedmično, rekao je izvor blizak vladi.

Masovna otpuštanja zbog pandemije

Broj britanskih kompanija koje planiraju da smanje broj zaposlenih u junu bio je pet puta veći nego u istom mesecu, godinu dana ranije, što pokazuje ekonomske posledice pandemije kovid-19.

Vladu je o planovima da ukinu ukupno 139.000 radnih mesta obavestilo 1.778 kompanija. Godinu dana ranije, 345 kompanija je najavilo ukupno 24.000 otkaza.

Preduzeća su dužna da obaveste Službu za nesolventnost ako planiraju da ukinu 20 ili više radnih mesta. Tokom pandemije vlada je isplaćivala plate skoro 10 miliona radnika na prinudnom odmoru. Ekonomisti predviđaju porast nezaposlenosti kada se taj program završi u oktobru.

Britanska ekonomija je u prvoj polovini 2020. doživela pad za više od 20 odsto, i uprkos nekim znakovima oporavka Banka Engleske navodi da će privrednja aktivnost ove godine biti za 9,5 odsto manja nego što je bila na početku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.