NE BUDITE IDIOTI Pluća su počela da mu otkazuju, ali je uspeo da se oporavi. Sada ima jasnu poruku za one koji MISLE DA JE KORONA ŠALA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 07:17

"NE BUDITE IDIOTI" Pluća su počela da mu otkazuju, ali je uspeo da se oporavi. Sada ima jasnu poruku za one koji MISLE DA JE KORONA ŠALA

Sve je počelo od kašljucanja prvog marta, da bi se ubrzo toliko razboleo da je snimio oproštajnu poruku za suprugu i dete.

Britanac Met Dokrej, koji je bio na ivici smrti zbog korona virusa, apelovao je na svoje sve da "ne budu idioti" i da poštuju preporuke da ostanu kod kuće.

Dokrej, koji nije patio od hroničnih bolesti, primljen je na Odeljenje intenzivne nege nakon što su pluća počela da mu otkazuju. Utvrđeno je da boluje od smrtonosnog virusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako kaže, sve je počelo od kašljucanja prvog marta, da bi se ubrzo toliko razboleo da je snimio oproštajnu poruku za suprugu i dete. Sada poziva sve koji misle da su "nepobedivi" da ne budu idioti i da poštuju mere zaštite.

- Imam 39 godina i nisam primer muškarca koji vodi računa o zdravlju, i ako sam ja ovako završio, onda to može da se dogodi svakome od vas. Trenutno sam na Odeljenju intenzivne noge i u jednom momentu sam za dlaku preživeo jer su pluća počela da mi otkazuju i čekao sam da me priključe na aparat za disanje - napisao je Met na Fejsbuku u želji da upozori druge ljude.

Prvih dana nije mogao da ustane, mučio se da ostane budan i otežano je disao. Sa svakim danom mu je bivalo sve lošije i u jednom trenutku "moja žena više nije mogla da me sluša i pozvala je Hitnu pomoć". Tek tada je otkriveno koliko je teško bolestan. Pod rotirajućim svetlom prevezen je u vojnu bolnicu. Tri dana kasnije stanje je počelo da mu se popravlja.

COVID-19 UPDATE!! I guess I owe everyone an update as I didn’t imagine the amount of love and attention the post caused and the messages, thoughts and prayers have more than done the trick. The past few days have been the most challenging and horrific but ultimately for whatever reason I am managing to come out on the other side. The oxygen is going in, the machines are doing their job and the nurses and doctors have literally been life saving. Their positivity, will and skill has allowed me to write this and get better hour by hour. I guess the whole purpose of the last post was to stop people making a mistake and do what they can to save the lives of their loved ones. I have been so so lucky but others haven’t. I have a long recovery ahead but I get to do it with my amazing wife, daughter and family by my side. The past few days have been surreal but the positivity has been a life saver too. Waking up to see my Dad on Sky News, continuing the message has hopefully made people think and put this nightmare in to context. As I lay here, still there are those not making it through the night. Young, old, fit, healthy, it’s not being choosy. The only treatment is positivity and staying focussed, with a little bit of oxygen thrown in. Please please hang on to the last message, stay in, stay safe, don’t be an idiot. I have been lucky, but I have also had the misfortune of knocking at deaths door, don’t let anyone suffer that fate or worse. I’m sorry I couldn’t reply to every message that you beautiful people sent but hopefully this will reach enough people to say thank you and keep fighting. #covid #corona #dontbeanidiot #stayhome #staysafe #nhs #thankyounhs 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

A post shared by Matt Dockray (@mattdockray) on Mar 25, 2020 at 9:26am PDT

- Ne mogu baš da kažem da mi je mnogo bolje, ali mi barem nije ni lošije. Ne bih ovo poželeo ni najgorem neprijatelju. Čak sam snimio oproštajni video za suprugu i dete jer sam se u jednom momentu skoro predao zbog bolova i straha- napisao je Met.

On je rekao da je imao punu podršku supruge i porodice i da svaka reč ohrabrenja doprinosi oporavku.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.