NASTAVLJA SE SVETSKA BORBA ZA RESPIRATORE: Amerikanci doneli NOVU ODLUKU, siromašne zemlje će NAJVIŠE PROPATITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 23:12

NASTAVLJA SE SVETSKA BORBA ZA RESPIRATORE: Amerikanci doneli NOVU ODLUKU, siromašne zemlje će NAJVIŠE PROPATITI

SAD na udaru kritika iz celog sveta.

SAD će zapleniti američke medicinske proizvode namenjene izvozu sve dok se ne utvrdi da li u zemlji postoji potreba za tim proizvodima tokom borbe sa korona virusom, saopšteno je danas iz dve savezne agencije.

Prema saopštenjima Američke carine i granične kontrole i Savezne agencije za vanredno stanje, država će obustaviti izvoz respiratora, zaštitnih maski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i hiruških rukavica.

Savezna agencija za vanredno stanje zadužena je da proceni da li je navedena oprema neophodna u SAD, da li je vlada SAD prioritetni kupac ili roba može da bude puštena u izvoz.

Prošlog petka je predsednik Tramp izdao uputstvo u kojem je zahtevao da federalne službe primene sve neophodne mere i zadrže medicinsku opremu ukoliko je neophodna korisnicima u SAD.

Barbados también ha sido víctima de esta nueva forma de saqueo: El Ministro Jeffrey Bostic, confirmó que el equipo médico donado por la cantante Rihanna, fue confiscado por el gobierno de EEUU. pic.twitter.com/3wjKfsfZV9

— Misión Verdad (@Mision_Verdad) April 8, 2020

Juče je ministar zdravlja Barbadosa Džefri Bostik optužio Amerikance da su presreli pošiljku medicinskog materijala toj zemlji.

Bostik tvrdi da su SAD oduzele 20 respiratora koje je Barbadosu poklonio neimenovani darodavac, negirajući istovremeno da se radi o aparatima koje je svojoj rodnoj zemlji poklonila pevačica Rijana. Respiratori su oduzeti bez objašnjenja, rekao je Bostik.

Sjedinjene Države su se našle na meti ozbiljnih kritika pošto su nemački i francuski zvaničnici optužili agente koje je angažovao Vašington da širom sveta presreću i preusmeravaju pošiljke zaštitne opreme.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustava izvoza američke medicinske opreme

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2020, 07:30

VAŠINGTON - SAD će zaplijeniti američke medicinske proizvode namijenjene izvozu sve dok se ne utvrdi da li u zemlji postoji potreba za tim proizvodima tokom borbe sa virusom korona, saopšteno je iz dvije savezne agencije, prenosi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.