NAJVEĆI BROJ SMRTNIH SLUČAJEVA DO SAD: Komšije uvode nove mere 11. decembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 15:00

NAJVEĆI BROJ SMRTNIH SLUČAJEVA DO SAD: Komšije uvode nove mere 11. decembra

Većina prognoza pokazuje da će broj zaraženih i preminulih od posledica korona virusa dostići vrhunac u decembru.

Šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Ðerderli Guljaš, najavio je danas pokretanje kampanje za registraciju građana za dobijanje vakcine protiv korona virusa i poručio da će danas biti doneta odluka o stupanju na snagu novih restriktivnih mera 11. decembra.

Guljaš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da će država organizovati vakcinaciju građana. Dodao je da je Orban danas imao konsultacije sa epidemiolozima i drugim lekarima, kao i sa grupama za zastupanje poslovnih interesa.

Kako je naveo, premijer će kasnije prisustvovati sastanku operativnog tela koji koordiniše odgovor Mađarske na epidemiju, a tokom kojeg će biti doneta odluka o tome da nove mere stupe na snagu 11. decembra, nakon isteka trenutnih restrikcija.

Kako je objasnio, većina prognoza pokazuje da će broj zaraženih i preminulih od posledica korona virusa dostići vrhunac u decembru.

Guljaš je ranije najavio da bi u Mađarskoj tokom Božića mogle da budu uvedene posebne mere koje bi se odnosile na porodična okupljanja.

Vlada premijera Viktora Orbana uvela je delimično zaključavanje pre tri nedelje kako bi usporila širenje virusa, uključujući policijski čas od 19 časova i zatvaranje srednjih škola.

Osnovne škole ostale su otvorene uprkos molbi sindikata nastavnika da vlada naredi hitni zimski raspust.

Mađarska je danas prijavila 182 nova smrtna slučaja od kovid-19, što je ubedljivo najveći dnevni porast smrtnih slučajeva od početka pandemije korona virusa, dok je novozaraženih 6.635, pokazuju vladini podaci.

Ukupan broj umrlih sada iznosi 5.324, dok je broj zaraženih porastao na 231.844.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.