NAJNOVIJI PODACI! Ponovo alarmantne brojke, preminule 52 osobe: Iz Kriznog štaba najavljena NOVA MERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 15:52

NAJNOVIJI PODACI! Ponovo alarmantne brojke, preminule 52 osobe: Iz Kriznog štaba najavljena NOVA MERA

Pogledajte najnoviji presek stanja koronavirusa u našoj zemlji

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 20.852 građana od kojih je 6.461 novozaraženih.

Preminulo je 52 pacijenta.

Doktor Predrag Kon kaže da medicinski deo Kriznog štaba zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere i smanjiti kontakte, što bi podrazumevalo skraćivanje radnog vremena, kao to i da deset dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Istovremeno smo tražili da se maksimizira kontrola sprovođenja mera uz korišćenje sankcija koje će se javno objavljivati. Tražili smo i da budu zabranjena javna okupljanja više od pet ljudi - sve što bi sprečilo masovno zaražavanje koje nam se dešava - kaže Kon za RTS.

Ističe da bi se sa takvim merama rezultati videli brzo, ali da je činjenica da bi došlo samo do predaha jer bi bez vakcinacije i sa popuštanjem mera ponovo došlo do podizanja broja zaraženih.

Skeptičan sam da će takve mere biti usvojene, ali verujem da će o kovid propusnicama još biti reči i očekujem da će to postupno početi da se uvodi. Videćemo samo kako - kaže doktor Kon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.