Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 16:18

NAJNOVIJI PODACI! Još 6.842 obolelih, preminulo 37 lica: Krizni štab izneo PET NOVIH MERA za suzbijanje korona virusa

Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 21.476 osoba, njih 6.842 bilo je pozitivno, dok je nažalost 37 lica preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 225 pacijenata.

Za jedan dan hospitalizovano je 729.

Na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je održana prošlog petka, medicinski deo kriznog štaba predložio je znatno rigoroznije mere od onih koje je dan kasnije usvojila Vlada Srbije, odnosno sedam novih mera koje danas stupaju na snagu.

Brojke su juče definitivno bile gore nego ikada ranije: umrlo je čak 38 ljudi (do sada je to bilo najviše 31), a među testiranima zaražena je trećina.

S obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju, sve ono što su epidemiolozi smatrali da treba uvesti moglo bi da se ostvari već za nekoliko dana ukoliko brojke nastave da rastu.

Oni koji su prisustvovali sednici u petak, kažu da su lekari tražili ne samo oštrije mere već i momentalnu primenu i rigoroznu kontrolu svega što bude dogovoreno.

Sve ovo tražio je krizni štab, ali je Vlada izašla sa kompromisnim rešenjem, ostaje nam samo da sačekamo i vidimo hoće li se ove mere ipak usvojiti.

Vlada Srbije, državni organi, Krizni štab i svi medicinski radnici ne prestaju da apeluju na građane Srbije da poštuju propisane mere, nose maske i drže fizičku distancu kako bi se suzbilo širenje korona virusa u našoj državi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.