NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Promena pravila u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 10:44

NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Promena pravila u Srbiji

Donete nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Srbiji.

Nakon sednice Kriznog štaba, svi članovi saglasili su se da se uvedu nove mere koje će sprečiti dalje širenje korona virusa u našoj zemlji.

- Ne, za sada nema govora o uvođenju PCR testiranja prilikom ulaska u zemlju. Nema zatvaranja škola, neće se još uvek prelaziti na onlajn nastavu. Novina je što uvodimo brze testove koji će pomoći da se dijagnostifikovanje dodatno ubrza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je doktor Janković.

Nema uvođenja PCR testiranja prilikom ulaska u zemlju, a Krizni štab je doneo odluku da i dodatno pooštri pravni okvir kako bi se adekvatno kažnjavalo nepoštovanje već propisanih epidemioloških mera. Glavna poruka sa sednice Kriznog štaba jeste to da se ranije propisane epidemiološke mere moraju više i strožije poštovati, i da će akcenat biti na tome a ne na donošenju novih mera.

Podsećanja radi, prema poslednjem preseku u 15 časova 21. oktobra, u Srbiji je registrovano još 512 novih slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, jedna osoba je preminula.

Na respiratorima su 27 pacijenta.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.