Morati (AI): Mere vlasti u Srbiji nisu srazmerne postignutom cilju

Izvor: Beta, 04.Apr.2020, 00:14

Morati (AI): Mere vlasti u Srbiji nisu srazmerne postignutom cilju

Zvaničnik organizacije Amnesti internešenel (AI) Masimo Morati izjavio je da mere koje je vlast u Srbiji preduzela u borbi protiv korona virusa nisu srazmerne cilju koji je postigla.Morati, direktor za istraživanja u evropskoj kancelariji AI, rekao je u petak za televiziju N1 da je stav njegove organizacije da te vanredne mere "ne smeju da postanu norme" i kao zabrinjavajuće ocenio "odredjene sličnosti" izmedju načina na koji vlade u Srbiji i Madjarskoj upravljaju krizom."Ne sme da se koristi vanredno stanje da bi se stvorila nova, normalna situacija. To je zabrinjavajuće, to vidimo u Madjarskoj i postoji briga da će nešto slično da se desi u Srbiji. Moraju da se sagledaju ove mere, da se analiziraju i da se vidi da li su proporcionalne cilju koji želi da se postigne", kazao je Morati.On je naveo da "postoji zabrinutost" da će neke od vanrednih mera ostati na snazi u Srbiji "i kad sve ovo prodje"."Ako su mere legalne sada, moraju odmah da se povuku s ukidanjem vanrednog stanja, kako ne bi bilo posledica posle toga. Postoji zabrinutost da u vanrednom stanju novi sistem dolazi na mesto starog, i kad sve bude gotovo on mora da nestane. Ako se nastavi, to bi bio korak ili ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Morati (AI): Mere vlasti u Srbiji nisu srazmerne postignutom cilju

Izvor: Danas, 04.Apr.2020

Zvaničnik organizacije Amnesti internešenel (AI) Masimo Morati izjavio je da mere koje je vlast u Srbiji preduzela u borbi protiv korona virusa nisu srazmerne cilju koji je postigla.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.