Monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko preminula od koronavirusa

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 17:13

Monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko preminula od koronavirusa

Kragujevac -- Monahinja manastira Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca Ksenija preminula je u Kliničkom centru u Kragujevcu od posledica koronavirusa, potvrđeno je Tanjugu.

Kako je rečeno u tom manastiru, i ostali monasi i monahinje u tom manastiru su, takođe, zaraženi koronavirusom i nalaze se u izolaciji u manastiru koji je zatvoren za vernike i druge posetioce.

Mati Ksenija, koja je preminula u 71. godini, imala je i druge teže bolesti, poput dijabetesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a pre nekoliko dana je dobila visoku temperaturu i tada je i hospitalizovana.

Zdravstveno stanje monahinje Ksenije se brzo pogoršalo i ubrzo je izgubila bitku sa koronavirusom.

U manastiru navode da su odmah po utvrđivanju prisustva virusa postupili prema zakonu, odnosno manastir je zatvoren za vernike, a na vratima je to i istaknuto iako, kako kažu, sada već većina vernika i zna situaciju i ne dolaze.

Podsetimo, od posledica zaraze koronavirusom preminuo je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, a pre njega i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.