Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020, 15:57

Ministarstvo: Nastavlja se rušenje objekta nelegalno izgrađenog na vrhu Kopaonika

Investitorka objekta bespravno izgrađenog na Pančićevom vrhu, na Kopaoniku, Snežana Mitković, nastavila je radove na uklanjanju tog objekta.

Ministarstvo građevinarstva Srbije je danas objavilo da je o tome obaveštena republička građevinska inspekcija.

Radovi su danas nastavljeni pošto je u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije s korona virusom i kućne samoizolacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nije mogla da nastavi izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora - navedeno je u saopštenju.

Objekat još nije srušen u potpunosti, ali su uklonjeni krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata.

Građevinska inspekcija je sprovela kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju objekta bespravno izgrađenog na Pančićevom vrhu.

U saopštenju piše da investitor o svom trošku izvršava rešenje pošto troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na njegov trošak, čak i kada inspekcija izvršenje sprovodi prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja se naplaćuju od investitora.

Objekat na Kopaoniku je u Programu uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata investitora su procenjeni na 26,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Inspekcija Ministarstva građevinarstva je protiv investitorke Snežane Mitković podnela krivične prijave za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta.

Podnela je i krivične prijave protiv NN lica iz Opštine Brus, predsednika Opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP "Skijališta" zato što je dozvolio priključenje objekta izgrađenog bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP "Skijališta Srbije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.