Milicija razbila korona-žurku na Starom sajmištu, u restoranu hotela 100 gostiju

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 08:55

Milicija razbila korona-žurku na Starom sajmištu, u restoranu hotela 100 gostiju

Beograd -- Rano jutros, oko 01 i 30, komunalna milicija je razbila još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu.

Više od stotinu ljudi se okupilo u hangaru koji se nalazi u sklopu jedne firme, a nakon upada policija je ispraznila prostor.

"Žurka je bila organizovana u improvizovanom prostoru, u hangaru. Organizator je fizičko lice, kom je određeno zadržavanje. Nakon što smo ispraznili hangar, svima prisutnima smo napisali kazne za nenošenje maske", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao nam je Ivan Divac, načelnik komunalne milicije.

Podsećamo, na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove mere, pa je tokom dana vikenda zabranjen rad ugostiteljskih objekata posle 14 časova. To znači da će svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane danas i sutra biti zatvoreni.

Ovakva odluka doneta je jer je kovid-statistika zabrinjavajuća. Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba, rekla je juče da nema nijednog dela Srbije u kom nisu registrovani novozaraženi koronom, kao i da je više od 60 odsto inficiranih staro je između 20 i 60 godina, a osam odsto između 10 i 20. Iako je juče zabeležen pad broja novozaraženih za 249 - ukupno 3.339 od 14.128 testiranih, svi ostali parametri su pogoršani. Na respiratorima je 159 pacijenata, u kovid-bolnicama 3.876 obolelih, a preminulo je 16 ljudi.

Prema rečima dr Kisić Tepavčević, najviše obolelih smešteno je u kovid-bolnici u Batajnici - 425, zatim u "Štark areni" - 226, pa KBC Zemun 280, KBC "Dragiša Mišović" - 168, od čega 14 dece i osam majki, KC Vojvodine - 126, KC Niš - 110, KC Kragujevac - 170, Vranje 144...

Turistička inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda je sinoć, tokom kontrole poštovanja radnog vremena, zatekla oko 100 gostiju u restoranu koji posluje u okviru hotela na teritoriji opštine Stari grad, nakon dozvoljenog radnog vremena.

Kako je za Tanjug rečeno u tom sekretarijatu, vlasniku je napisan prekršajni nalog i naloženo je pražnjenje restorana.

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove dodaju da će i u narednom periodu nastaviti sa svakodnevnim kontrolama poštovanja propisanih mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAZBIJENA JOŠ JEDNA KORONA ŽURKA Komunalana milicija ispraznila hangar na Starom sajmištu, svima napisane kazne

Izvor: Blic, 27.Feb.2021

Rano jutros, oko 1.30, komunalna milicija je razbila još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu. A inspekcija je zatekla i oko 100 gostiju u restoranu koji posluje u okviru hotela na teritoriji opštine Stari grad, a vlasniku je napisan prekršajni nalog.

Nastavak na Blic...

Načelnik Komunalne milicije: Građani da prijave svakoga ko organizuje žurke

Izvor: N1 televizija, 27.Feb.2021

Načelnik komunalne milicije Ivan Divac izjavio je da građani Srbije treba da prijave svakoga ko bude organizovao "privatne žurke", jer će komunalna milicija odgovoriti na svaku prijavu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.