Medicinska škola u Novom Pazaru privremena bolnica za oboljele od korone

Izvor: SandzakPress.net, 07.Apr.2020, 12:20

Medicinska škola u Novom Pazaru privremena bolnica za oboljele od korone

  Medicinska škola “Dva heroja” u Novom Pazaru biće pretvorena u privremenu bolnicu za smještaj oboljelih od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom, najavljeno je danas iz lokalne samouprave. Takva odluka donijeta je nakon što su juče članovi lokalnog Kriznog štaba, potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i vojni ljekari iz Rusije obišli tu >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << obrazovnu ustanovu i dvoranu Pendik kako bi se uvjerili da li ispunjavaju uslove za formiranje specijalne “kovid bolnice”. Za privremenu bolnicu su obezbijeđeni kreveti, medicinska oprema i ostala logistika, a lokalna samouprava apeluje za pomoć u nabavljanju ostalih potrebština. “Kako bi specijalna bolnica što prije bila spremna za primanje naših pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, pozivamo privrednike i građane da doniraju opremu u vidu posteljina, ćebadi, natkasni i ostalih potrebština”, navodi se u apelu. Oni koji žele da učestvuju u opremanju “kovid bolnice” u Novom Pazaru mogu se javiti na telefon 064/86-27-386 ili enes.buhic@novipazar.org.rs. Prema posljednjim podacima, u Novom Pazaru je 25 osoba zaraženo korona virusom. Izvor: RadiostoplusThe post Medicinska škola u Novom Pazaru privremena bolnica za oboljele od korone appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Medicinska škola u Novom Pazaru biće privremena bolnica

Izvor: Danas, 07.Apr.2020

Medicinska škola „Dva heroja“ u Novom Pazaru biće privremena bolnica za inficirane korona virusom sa lakšom kliničkom slikom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.