Medicinska pomoć Srbije stigla u Drvar

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 15:32

Medicinska pomoć Srbije stigla u Drvar

Ministar finansija Siniša Mali u Drvaru je uručio pomoć Domu zdravlja i Opštini. Srbija je u Opštinu Drvar do sada uložila gotovo milion i po evra.
Respiratori, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, zaštitna oprema. Samo je deo onoga što je danas u Drvar stiglo kao pomoć predsednika i Vlade Srbije. Iz Srbije je prva pomoć stigla i u vreme epidemije koronavirusa.

"Značaj medicinske opreme koju Srbija donira za naš dom zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izuzetan iz razloga što smo u epidemiju virusa korona ušli potpuno nespremni, bez ikakve opreme i samo ja i zaposleni u Domu zdravlja znamo kakvu smo muku prošli, jer nismo mogli da nabavimo ni maske ni zaštitnu opremu", izjavila je Dušica Runić, načelnica opštine Drvar.
Zahvaljjući novcu iz Srbije počinje i rekonstrukcija Hitne pomoći u Drvaru.
"Prilikom posjete Aleksandra Vučića u januaru ove godine, mi smo njega upoznali sa situacijom u Domu zdravlja i tada se dogovorili da će biti pomoć u finansiranju, rekonstrukciji", navodi Jasna Tica, direktorka Doma zdravlja Drvar.
Srbija sada može da pomogne, ekonomski je jaka i u Drvaru sam kako bi ispunio obećanje srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kaže ministar finansija Siniša Mali.
"Dvesta hiljada evra smo uplatili na račun kako bi se potpuno rekonstruisala Hitna pomoć, taj deo Doma zdravlja. U sledećih par dana ide javna nabavka, kad se ona završi kreće rekonstrukcija te Hitne pomoći. U poslednjih 30 godina tu skoro ništa nije uloženo", istakao je ministar finansija Siniša Mali.
U Drvar je stigao i mini bus koji će prevoziti učenike osnove škole, ali i decu koja idu na takmičenja i folklorna društva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.