Manji broj zaraženih koronom u Toplici, nadležni upozoravaju na poštovanje mera

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 15:40

Manji broj zaraženih koronom u Toplici, nadležni upozoravaju na poštovanje mera

Za poslednja 24 sata, broj pozitivnih pacijenata na virus korona koji leži u prokupačkoj Opštoj bolnici manji je za 6 i sada ih zvanično ima 23, a smanjen je i broj osoba sa simptomima ove zaraze koji su smešteni na Infektivnom odeljenju sa jučerašnjih 45 na 42 pacijenta.

U Bolnici ističu da su svi pacijenti sa upalom pluća i srednje-teškom kliničkom slikom, dok se na kiseoniku nalazi 7 pacijenata. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Kako virus Covid 19 još uvek cirkuliše na teritoriji Topličkog okruga, Opšta bolnica preduzima sve potrebne mere u cilju smanjenja rizika nastanka i prenošenja ove infekcije. Na Infektivnom odeljenju se postupa u skladu sa svim procedurama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije, jer je od velike važnosti zaštita zdravstvenih radnika kako bi se obezbedilo neprekidno lečenje pacijenata – kažu u Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja, gde se takođe rade testiranja na koronu, prema poslednjim podacima, od 16 testiranih 4 pacijenta su pozitivna na koronu i svi su sa lakšom kliničkom slikom upućeni u kućnu izolaciju.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja u Prokuplju, od 50-ak pregledanih pacijenata prethodnog dana, njih troje je upućeno u bolnicu sa simptomima zaraze virusom korona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U prokupačkoj bolnici za 2 dana broj obolelih od korone manji za 12 pacijenata

Izvor: JužneVesti.com, 05.Avg.2020, 15:37

Nakon što je pre 2 dana u prokupačkoj bolnici evidentiran najveći broj obolelih od virusa korona kada je na Infektivnom odeljenju bilo 29 pozitivnih, tokom jučerašnjeg i današnjeg dana taj broj se, prema zvaničnim podacima, smanjio za 12, pa je trenutno 17 osoba zaraženih koronom u Topličkom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.